Tot nu werden in Almere Oosterwold al vijf ecoprojecten gerealiseerd: EcoParkHof, EcoMeerhof, EcoBoomHof en EcoVeldLaan en EcoFruitHof. Eind 2020/begin 2021 zal gestart worden met de bouw van de woningen voor het laatste initiatief EcoTuinlaan.

EcoParkHof is het eerste project van Eco Architectuur dat in Almere Oosterwold gerealiseerd is. Een bijzonder project dat door een CPO, bestaand uit verschillende individuele mede-opdrachtgevers, gerealiseerd is. Eind 2016 zijn de eerste woningen opgeleverd.

Het succes van EcoParkHof heeft haar vervolg gekregen in de projecten EcoMeerHof, EcoBoomHof en EcoVeldlaan. Ook hier hebben mede initiatiefnemers, in aangepaste vorm, het door de stichting en architect ontwikkelde bouwconcept gerealiseerd. De 35 woningen van EcoMeerHof en EcoBoomHof zijn in 2018 opgeleverd. De 38 woningen van EcoVeldlaan zullen medio 2019 opgeleverd worden. Eveneens zal medio 2019 gestart worden met de realisatie van de 11 woningen van EcoFruitHof.

EcoParkhof – woning met uitbouw

EcoParkhof

EcoParkhof

EcoMeerHof is het vervolg op het EcoParkHof. 30 energieneutrale woningen zijn rond 2 centrale vijverpartijen gerealiseerd.

EcoMeerHof – Rachel Carsonhof

EcoMeerHof

EcoMeerHof – Eugene Odumhof

Het project EcoBoomHof bestaat uit 5 woningen die aansluitend aan het project EcoMeerHof gerealiseerd zijn.

Tuinzijde 2-laagse woningen

EcoBoomHof gezien vanaf Tureluurweg

De 38 woningen van EcoVeldlaan zijn in de zomer van 2019 opgeleverd. Evenals de eerdere Eco-projecten bestaan de woningen uit een duurzaam gebouwd casco voorzien van hoogwaardige isolatie en triple-beglazing. Net als bij de andere projecten is elke woning voorzien van een in samenspraak ontworpen, op de individuele bewoners toegespitste plattegrondindeling.

EcoVeldlaan achterzijde Vogelweg

EcoVeldlaan

EcoVeldlaan vijver

De 11 woningen van EcoFruithof zijn in de lente van 2020 opgeleverd. Evenals de eerdere Eco-projecten bestaan de woningen uit een duurzaam gebouwd casco voorzien van hoogwaardige isolatie en triple-beglazing. Net als bij de andere projecten is elke woning voorzien van een in samenspraak ontworpen, op de individuele bewoners toegespitste plattegrondindeling. Er zijn 4 geschakelde en 6 vrijstaande woningen gerealiseerd. Op de hoek van de emile Durkheimweg en de Baron van Keverbergweg is daarnaast de bijzondere woning “EcoHof” opgeleverd die zal functioneren als bouwinformatiecentrum.

EcoFruithof

EcoFruitHof

EcoHof