Tot nu werden in Almere Oosterwold al vier ecoprojecten gerealiseerd: EcoParkHof, EcoMeerhof, EcoBoomHof en EcoVeldLaan. Een vijfde project is in ontwikkeling onder de naam EcoFruitHof. De realisatie hiervan start binnenkort. Momenteel is het mogelijk om zich aan te melden voor het nieuwe initiatief EcoTuinlaan, op de website www.ecotuinlaan.nl

EcoParkHof is het eerste project van Eco Architectuur dat in Almere Oosterwold gerealiseerd is. Een bijzonder project dat door een CPO, bestaand uit verschillende individuele mede-opdrachtgevers, gerealiseerd is. Eind 2016 zijn de eerste woningen opgeleverd.

Het succes van EcoParkHof heeft haar vervolg gekregen in de projecten EcoMeerHof, EcoBoomHof en EcoVeldlaan. Ook hier hebben mede initiatiefnemers, in aangepaste vorm, het door de stichting en architect ontwikkelde bouwconcept gerealiseerd. De 35 woningen van EcoMeerHof en EcoBoomHof zijn in 2018 opgeleverd. De 38 woningen van EcoVeldlaan zullen medio 2019 opgeleverd worden. Eveneens zal medio 2019 gestart worden met de realisatie van de 11 woningen van EcoFruitHof.

EcoParkhof – woning met uitbouw

EcoParkhof

EcoParkhof

Meer informatie www.ecoparkhof.nl

EcoMeerHof is het vervolg op het EcoParkHof. 30 energieneutrale woningen zijn rond 2 centrale vijverpartijen gerealiseerd.

EcoMeerHof – Rachel Carsonhof

EcoMeerHof

EcoMeerHof – Eugene Odumhof

Meer informatie www.ecomeerhof.nl

Het project EcoBoomHof bestaat uit 5 woningen die aansluitend aan het project EcoMeerHof gerealiseerd zijn.

Straatzijde tijdens uitvoering

EcoBoomHof gezien vanaf Tureluurweg

Meer informatie www.ecoboomhof.nl

De 38 woningen van EcoVeldlaan worden momenteel afgebouwd, de oplevering zal medio 2019 plaatsvinden. Evenals de eerdere Eco-projecten bestaan de woningen uit een duurzaam gebouwd casco voorzien van hoogwaardige isolatie en triple-beglazing. Net als bij de andere projecten is elke woning voorzien van een in samenspraak ontworpen, op de individuele bewoners toegespitste plattegrondindeling.

EcoVeldlaan in uitvoering

EcoVeldlaan in uitvoering

Meer informatie www.ecoveldlaan.nl