Eco Architectuur heeft in het verleden diverse projecten gerealiseerd waarbij duurzaamheid een belangrijke rol speelt. Hieronder ziet u een overzicht van enkele projecten.

Koepelpaneel (1983)

Het concept bij deze woning op de Fantasie in Almere, was om de volumes waaruit deze bestaat enkel op te bouwen uit gelijkzijdige driehoeken. Het resultaat doet aan als een woning uit een sprookje en doet de naam van de locatie eer aan.

Ecowoning Voerman (2004)

Een duurzame woning voorzien van duurzame technieken. Een kleine greep uit de duurzaamheidstechnieken van deze woning zijn: een groen dak (goed voor isolatie en regenwater opslag) een zonneboiler (gratis warmte van de zon) en een helofytenfilter (natuurlijke zuivering van afvalwater).

Kosters Hop (2006)

Een simpele vorm met een zeer beeldbepalend gevelmateriaal geeft deze woning toch een eigen identiteit. Het materiaal van de gevel is cortenstaal. Deze stalen platen oxideren totdat er zich een stabiele roestlaag heeft gevormd welke de woning een diep rood-bruine kleur geeft. De woning is voorzien hoogwaardige isolatie en duurzame installaties zoals een zonneboiler.

Kantoor Drachten (2007)

Twee identieke energiezuinige kantoorgebouwen o.a. voorzien van een warmtepomp en zonnepanelen. De flexibel in te delen kantoorgebouwen bestaan elk uit twee kantoorgedeelten welke gescheiden worden door een centraal multifunctioneel element dat gemeenschappelijk gebruikt kan worden als bijvoorbeeld vergader en presentatie ruimte.

Van de Veen (2012)

Dit woonwerkgebouw is gerealiseerd in Stegeren, gemeente Ommen. De royale woning en het werkgedeelte zijn losgekoppeld om functies gescheiden te houden maar worden middels het dak toch een gebouw. Het gebouw wordt voorzien van eigentijdse materialen zoals cortenstaal, onderhoudsvriendelijke materialen, hoogwaardige isolatie en energiezuinige installaties.

Meer weten? Neem contact met ons op!